Kuva
Helpolla arkiruokaohjeellamme valmistat keväisen salaatin!
Uusimmassa asukasuutiskirjeessä on jälleen uusi arkiruokaohje. Tällä kertaa ruuanlaittoa rakastava ja siihen intohimolla suhtautuva kollegamme on loihtinut ohjeen keväistä salaattia varten. Siitä saa ruokaisamman, kun lisäät mukaan muutaman keitetyn perunan!
Salaattiin on haettu vaikutteita Nizzasta asti, ja siksi se on saanut nimekseen keväinen salaatti Nizzan tyyliin. Loppputulos on ruokaisa, joten salaatista riittää mainiosti neljälle hengelle. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään, kun tarjoilet salaatinkastikkeen erikseen.
Keväinen salaatti Nizzan tyyliin
Salaattiin tarvitset
- 4 keitettyä kananmunaa
- 1-2 purkkia tonnikalaa (öljyssä)
- 1 pussi pakastekatkarapuja
- 1 tölkki valkoista tankoparsaa
- 1 kurkku
- 1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
- 1 purkki vihreitä oliiveja
- 1 punasipuli ohuina viipaleina
- 1 pakasteherneitä
- erilaisia vihreitä salaatteja (Romaine, jääsalaatti)
- 1 nippu tilliä
- suolaa
- mustapippuria
- tilkka sitruunan mehua
Salaatinkastikkeeseen tarvitset
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kastikkeeseen voit lisätä myös 1 tl Dijon-sinappia ja tuoretta basilikaa silputtuna.
Kuva
Näin valmistat salaatin ja -kastikkeen
- Keitä kananmunia noin 8 minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, lisää viinietikkaa tai sitruunan mehua, mustapippuria, hienonnettua basilikaa ja vatkaa öljyä joukkoon. Voit lisätä myös suolaa ja dijonsinappia.
- Huuhdo ja kuivaa salaatti. Revi salaatti tarjoiluvadin pohjalle, purista päälle hieman sitruunamehua, rouhi päälle hieman mustapippuria ja suolaa myllystä.
- Valuta tonnikala, sulata katkaravut ja herneet.
- Lado salaattipedille kananmunalohkot, pilkottu tankoparsa, lohkotut tomaatit, kuutioitu kurkku, viipaloitu punasipuli, oliivit, tonnikala, herneet ja katkaravut. Ripottele päälle tilliä.
- valuta päälle kastiketta tai tarjoile se erikseen.
Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät salaattiin pari keitettyä perunaa ja nautit hyvän leivän kera!
Viime kerralla kattilassa porisi maukas papu-kasviskeitto. Kattilallisesta riitti syötävää yhdellä kertaa isommallekin joukolle tai moneksi päiväksi pienemmälle. Joko olet kokeillut?