Kuva
Kuvassa 12.12. pidetyn joulukonserttimme pääesiintyjä Erin ja hänen säestäjänsä

Joulukonsertissamme nautittiin musiikista hyvässä seurassa

Asukkaille järjestetystä joulukonsertista on tarkoitus tehdä perinne. Musiikkielämyksen lisäksi konsertti tarjoaa helpon ja mukavan tavan osallistua asukastoimintaan.

Espoon Asuntojen kautta aikain ensimmäinen joulukonsertti järjestettiin tiistaina 12.12. elokuvateatteri Kino Tapiolan tunnelmallisissa tiloissa. Konsertissa esiintyivät laulaja Erin yhdessä kitaristi Vesa Anttilan kanssa sekä harpisti Katri Tikka. Mukaan mahtui 150 kuulijaa, joita onni oli suosinut lippuarvonnassa. Arvonta suoritettiin niiden asukkaiden kesken, jotka olivat ilmoittaneet kiinnostuksestaan osallistua konserttiin. 

Asiakkuusjohtaja Juha Heino kertoo, että idea konsertin järjestämiseen oli halu madaltaa asukkaiden kynnystä osallistua asukastoimintaan ja tarjota heille jotakin tavanomaisesta poikkeavaa. 

– Olemme tänä vuonna saaneet valmiiksi asukastoiminnan uudistuksen, ja uudistettu asukastoiminta pyörähtää virallisesti käyntiin vuodenvaihteessa. Tällä konsertilla haluamme myös kertoa, että asukastoiminta on enemmän kuin pelkästään perinteistä asukasdemokratiaa. Tätä kautta koetamme saada ihmisiä enemmän keskenään tutuiksi ja uskomme myös, että joku ehkä saa tästä vähän kipinää ja haluaa lähteä mukaan vaikuttamaan, Heino sanoo. 

Joulukonsertista on tarkoitus tulla jokavuotinen perinne. Jatkossa tapahtuma pyritään järjestämään tiloissa, joihin mahtuu mukaan suurempi joukko kuulijoita. 

– On valitettavaa, ettemme pystyneet tarjoamaan konserttia isommalle joukolle, mutta tämä on hyvä alku. Tiedotimme konsertista sähköisessä asiakaskirjeessä, joten asukaskirjeitä kannattaa oikeasti lukea, siellä saattaa olla jotain tällaista kivaakin. 

Konserttien lisäksi asukkaille on tapahtumarintamalla luvassa muutakin kiinnostavaa.

– Ensi vuosi on Espoon Asuntojen juhlavuosi. Me täytämme 25 vuotta, ja tarkoitus on järjestää tosi iso yksittäinen asukastapahtuma, mutta siitä lisää myöhemmin, Heino lupaa. 

Kuva
Kuvassa joulukonserttiimme osallistunut Merja Jalanne

Merja Jalanne

Halusin konserttiin, koska pidän Erinin musiikista erittäin paljon – tämä tapahtuma oli juuri minulle. Olin erittäin tyytyväinen, kun sain kuulla voittaneeni arvonnassa. On todella mukavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. 

Kati Luukka

En itse osallistunut arvontaan, vaan ystäväni osallistui, ja hän pyysi minut mukaan. Minulla on tänään syntymäpäivä, ja tämä on samalla sen juhlistusta. En ole aiemmin tiennyt, että asukkaille järjestetään tällaisia tilaisuuksia.

Kuva
Kuvassa joulukonserttiimme osallistunut Kati Luukka

Joulu on Erinille fantasiamaailma

Konsertissa sekä joululauluja että omaa musiikkiaan esittänyt Erin sanoo olevansa jouluihminen. Erinin ja hänen perheensä joulunvietossa yhdistyvät kahden kulttuurin tavat. 

– Olen puoliksi irlantilainen, ja meillä on tapana viettää tuplajoulut. Jouluaattona on perinteinen suomalainen, vähän rauhallisempi joulu. Joulupäivänä minun koko perheeni tulee meille, ja meitä on hirveä setti lapsia ja aikuisia – että on meteliä, Erin kertoo. 

Erin kertoo rakastavansa kimalletta, glitteriä, joulupuuta ja ”oikeastaan kaikkea, mikä jouluun liittyy”. Muusikon jouluun kuuluu luonnollisesti myös joulumusiikki. 

– Olen kasvanut enemmän englanninkieliseen joulumusiikkiperinteeseen ja pidän iloisesta joulumusiikista. Vähän vierastan sellaisia joululauluja, joissa ikään kuin surkutellaan asioita. Minulle joulu ja joulumusiikki ovat fantasiamaailma, johon voi paeta, menipä itsellä hyvin tai huonosti. 

Erinille ainoa oikea paikka viettää joulua on oma koti. 

– Nylon Beatin aikana olin yhtenä joulupäivänä laivalla keikalla ja rupesin itkemään. Oli ihan katastrofi olla pois kotoa jouluna! Tuli yllätyksenä, että se merkitsikin niin paljon. Sen jälkeen en ole ollut pois kotoa jouluna, Erin kertoo. 

Kotona Erinin perheen jouluvalmisteluihin kuuluvat kodin koristelu ja muut perinteiset joulupuuhat, kuten piparkakkujen leipominen. 

– Joitain joulukoristeita meillä on jo. Joulukuusen ajattelimme hakea ihan pian, ja pikkuhiljaa laitamme enemmän koristeita. Mutta aina valmistelut jäävät vähän viime tippaan. Yleensä minulla on kiire joulukuussa ja vannon aina, että ensi jouluna on toisin ja minulla on kaikki valmiina jo marraskuussa. Mutta perinteisiini kuuluu, että olen vielä jouluaattona jouluostoksilla. 

Kuva
Kuvassa joulukonserttiimme osallistuneet Kati Luukka Annette ja Nea Peltola

Annette ja Nea Peltola

Annette: Osallistuin arvontaan, koska tykkää Erinistä. Olihan se kiva yllätys, että voitin liput. On mukavaa, että jotain tapahtumia järjestetään aina välillä. 

Nea: Olen myös kuunnellut Eriniä, ja oli kivaa, että voitimme liput. 

Niklas Vastamäki

Halusin konserttiin Erinin takia. Olen ollut muutamalla hänen keikallaan tänä vuonna. Aluksi sain viestin, että en voittanut arvonnassa, mutta sain peruutuspaikan ja kivaltahan se tuntui. Mielestäni on kiva juttu, että tällaisia järjestetään, peukutan!

Kuva
Kuvassa joulukonserttiimme osallistunut Niklas Vastamäki

Teksti: Vilma Timonen
Kuvat: Janne Pappila