Kuva
Kuvassa sosekeittolautanen ja sen vieressä pino siemennäkkileipää

Marttojen ohjeella valmistettu siemennäkkileipä on helppo herkku arkeen

Uusimman asukasuutiskirjeemme arkiruokaohje on tällä kertaa tarttunut ruuanlaittoa rakastavan kollegamme matkaan Marttojen ruuanlaittokurssilta.

Yksinkertaisella ohjeella valmistettu siemennäkkileipä on paitsi terveellinen, myös erittäin monikäyttöinen leipä. Se sopii täydellisesti vaikkapa vihannessosekeiton kaveriksi tai iltapalaksi ihan sellaisenaan. Ja mikä tietenkin parasta, siemennäkkileivän valmistaminen sujuu helposti ja nopeasti - ainakin tällä Marttojen ruuanlaittokurssilta tarttuneella ohjeella!   

Marttojen siemennäkkileipäohje:

  • 1,75 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä (kuorittuja tai kuorimattomia)
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi suola.
  2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi. Vinkki: Levittäminen helpottuu laittamalla toinen leivinpaperi taikinan päälle ja taputtelemalla näkkileipä papereiden välissä ohueksi.
  3. Ripottele päälle suola.
  4. Painele veitsellä urat ennen paistamista – näin näkkäri on helpompi paloitella jälkikäteen.
  5. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  6. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi.

Lähde: www.martat.fi 

Ps.  Jos haluat selvitä siemennäkkärin valmistamisesta vieläkin helpommalla, voit käyttää kaupoista löytyvää valmista siemennäkkärisekoitusta.

Julkaisemme tänä vuonna asukasuutiskirjeissämme helppoja arkiruokaohjeita. Syksyisiin iltoihin sopii mainiosti itse tehty siemennäkkileipä.

Kokeile myös aiemmissa asukasuutiskirjeissä julkaistuja arkiruokareseptejämme: