Kuva

Hävikkiviikon resepti: kasvissosekeitto hävikkivihanneksista
Hävikkiviikon kunniaksi julkaisemme hävikkikasvissosekeiton reseptin. Keittoon käytettiin kaapista löytyneet ja vähän jo nahistuneet kasvikset sekä salaattijuuston rippeet.
Reseptissä käytettyjen kasvisten tilalle sopivat hyvin myös esimerkiksi palsternakka, sipuli, parsakaali, bataatti ja lanttu. Mausteiksi sopivat myös esimerkiksi kirveli ja rakuuna.
Reseptillä saat 2–3 annosta keittoa.
Kasvissosekeitto hävikkivihanneksista
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1/2 kasvisliemikuutio tai ½ tl suolaa
- 1 iso porkkana
- pala selleriä
- pala kukkakaalia
- 2 isoa perunaa
- pala purjosipulia
- ripaus chilirouhetta
- 1 dl kaura kasvirasvasekoitetta
- persiljaa
- salaattijuustoa
Näin valmistat
- Pese, kuori ja paloittele juurekset.
- Kiehauta vesi ja liemikuutio/suola.
- Lisää porkkana ja selleri, keitä 5 min.
- Pese ja kuori perunat ja pese muut kasvikset.
- Paloittele perunat, purjosipuli ja kukkakaali ja lisää ne kattilaan.
- Keitä 20 min. miedolla lämmöllä, lisää mauste loppuvaiheessa.
- Kaada varovasti suurin osa keitinliemestä odottamaan.
- Soseuta juurekset kattilassa sauvasekoittimella.
- Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton.
- Lisää kaura kasvirasvasekoite ja kuumenna höyryäväksi.
- Ripottele pinnalle persiljaa ja murennettua salaattijuustoa.
Maistuvaa hävikkiviikkoa!