Kuva
Kuvassa lautasellinen kurpitsakeittoa
Vinkki 6.11.2023

Kurpitsakeitto on täydellinen vastalääke marraskuun harmauteen!

Vuoden viimeistä arkiruokareseptiä viedään, ja ruuanlaittotaitoinen kollegamme on tällä kertaa laatinut ohjeen kurpitsakeitolle. Mausteinen keitto lämmittää mukavasti viileinä marraskuun iltoina.

Kaupoista löytyy nyt monenlaisia kurpitsoja!  Tämän paahdetun kurpitsakeiton valmistaminen vie hetken, mutta palkinnoksi saat maistuvan keiton, joka tuo keittiöösi syksyn väriloiston ja mausteiden lämpimät aromit.

Paahdettu kurpitsakeitto

Keittoon tarvitset:

  • 1-1,5 kg myskikurpitsaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jeeraa (juustokumina)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • raastettua inkivääriä maun mukaan
  • purkki kookosmaitoa TAI 2 dl kermaa
  • 2 rkl limetin mehua
  • paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • créme fraïchea
  • tuoretta basilikaa

Näin valmistat keiton:

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa noin 3x3 cm paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja savupaprikajauhe, garam masala, jeera, suola ja mustapippuri.
  3. Lisää kurpitsanpalat, sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  4. Kaada kurpitsat pellille ja paahda uunin yläosassa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.
  5. Pese kurpitsansiement, kuivaa ja paahda pannulla.
  6. Laita kurpitsat kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio sekä halutessasi raastettu inkivääri.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia.
  8. Soseuta ja lisää kookosmaito tai kerma sekä limetin mehu,
  9. tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  10. Lisää pinnalle kurpitsansiemenet, créme fraïche ja basilika.

Tarjoa keitto hyvän leivän kanssa ja nauti!

Myskikurpitsa kestää hyvin mausteita ja sopii mainiosti yhteen esimerkiksi chilin ja savupaprikan kanssa. Monenlaisia mausteita on siksi käytetty myös tässä kurpitsakeitossa!